General terms

УВАЖАЕМИ ПОСЕТИТЕЛИ,

Екипът на ЕТ „ТОНИНСКИ'91" Ви благодари за Вашето посещение на Интернет-страницата www.toninski.com

Интернет-магазинът „TONINSKI.COM" се администрира от ЕТ „ТОНИНСКИ'91", наричан по-долу за краткост "Администратор"

Моля, прочетете внимателно "Общите условия" за ползване и пазаруване чрез магазина за електронна търговия TONINSKI.COM, които имат статут на договор между Администратора и Клиента. При несъгласие с една или повече точки, описани по-долу, напуснете страницата и не използвайте информацията и услугите, които страницата предоставя. Продължаването се счита за съгласие с "Общите условия" на сайта!!!

Информация

   1. Информацията в сайта под формата на текст и снимков материал е предоставена на Администратора въз основа на сключени договори с нашите партньори, във връзка с рекламата и продажбата на продуктите.

   2. Обектите на интелектуална собственост като: фирмени и търговски марки, промишлен дизайн, материали и др. са защитени от  Закона за защита на авторските права и всяко копиране или възпроизвеждане е забранено.

   3. Всяко копиране на информация от интернет-магазина както и самият сайт по какъвто й да е автоматизиран или механичен способ, действие или бездействие, което може да възпрепятства, прекрати, навреди или дискредитира работата на сайта, ще се счита за зловредно и ще се търси наказателна отговорност по реда на законите на Република България.

   4. Интернет-магазина „TONINSKI.COM" предоставя информация и връзки към други сайтове, които счита за интересни и полезни, с цел улесняване на потребителите, като не носи отговорност за тяхното съдържание, предоставяни услуги или др., както и произтичащи евентуални вреди, причинени от тях. Наличието на тези връзки не означава, че „TONINSKI.COM" препоръчва или гарантира за тях.

   5. Администратора на сайта не носи отговорност за технически грешки, неточности в описанието или снимките на продуктите, както и за евентуална външна злонамерена намеса въпреки нашите усилия. При наличие на такива моля сигнализирайте за тяхното отстраняване.

II. Продукти и цени

    1. Интернет-магазинът предлага широка номенклатура от стоки, които са с гарантирано качество и отговарят на европейските изисквания. Публикуваните на сайта описания и изображения са предоставени от производителите с информативна цел, като е възможно да бъдат допуснати технически грешки и неточности, за което предварително се извиняваме. При откриване на такава грешка моля, сигнализирайте Администратора чрез телефоните от меню: " За Контакти".

    2. Цените на стоките, посочени на сайта са крайни в лева и включен ДДС, но не включват цената за доставка до клиента, както и такси при различните видове плащане.

   3. Администраторът си запазва правото да променя цените, описанието на продуктите, промоционалните пакети или друга информация, без да е необходимо предварително уведомяване на потребителите. При направена поръчка условията и цените се запазват такива, каквито са били към момента на създаване на поръчката.

III. Регистрация

   1.Уважаеми клиенти, за пазаруване в интернет-магазина регистрацията не е задължителна, а единствено Ви позволява да се възползвате от преференциални условия (отстъпки за регистрирали се клиенти и за реализиран оборот).

   2. При регистриране в сайта, моля, въведете точните данни за да може издаденият документ ( фактура) да е валиден. Информацията, която Вие предоставяте е доброволно и ще се използва за получаване на отстъпки при пазаруване, за доставка на стоки при поръчка и за статистика с цел подобряване качеството на обслужването. Тя е достъпна само за администратора на сайта.

   3. ЕТ „Тонински'91" стриктно следва правилата за запазване в тайна на личната информация на нашите клиенти според законите на Република България. Данните, въведени от Вас в електронния магазин, няма да бъдат предоставяни на трети лица, при никакъв повод.

    4. В нашия електронен магазин се създава индивидуален профил за всеки нов клиент, в който всеки въвежда персоналните си данни и парола за достъп. Останалите клиенти на магазина нямат достъп до Вашата информация. Никой от нашия екип няма да поиска  Вашата парола!

!!! Ако получите писмо или каквото и да е друго съобщение от наше име, в което се изисква да изпратите своята парола, лични данни, пари по някакъв повод и т.н., моля,  приемете това писмо за злонамерен акт и информирайте нас или компетентните власти за това действие!!!

   5. При регистрация на посочения e-mail адрес, ще получите потвърдително съобщение за успешна регистрация. Същият e-mail адрес ще се използва при потвърждаване на поръчка и за получаване на новини и бюлетини при заявяване на такива от клиента.

IV.Поръчка

 1. Сайта предоставя удобен интерфейс за създаване на поръчката Ви. След като изберете продукта, натиснете "Добави", след което ако не сте приключили с поръчката, натиснете бутон "Продължи с покупките ". Когато оформите окончателно поръчката си сложете отметка на бутона "Съгласен съм с общите условия за ползване на услугата" и кликнете върху бутона "Поръчка" и следвайте стъпките за  приключване на поръчката. При финализиране на поръчката, на посоченият от Вас e-mail адрес ще получите писмо за потвърждение. Поръчката Ви ще бъде разгледана и наш оператор ще се свърже с Вас за уточняване на подробности относно: наличност на поръчаните продукти - вид и количество, срок на доставка, обща стойност на поръчката. Стоки се изпращат след потвърждение на клиента.

За стоки, които не са налични, се изисква допълнително потвърждение за срока на доставка от ЕТ ТОНИНСКИ'91, както и предварително заплащане по посочената по- долу банкова сметка.

При недостатъчна наличност от поръчания артикул се уточняват сроковете на доставка. За поръчка на артикул със стойност по- малка от 500 лв., не налична в търговските обекти на фирма ЕТ ТОНИНСКИ'91 и желание за експресна доставка - цена на транспорта 25 лв. с ддс.

   2. Поръчка не се изпълнява при следните случаи:

            1/ при неточни или липсващи данни

            2/ при отказ на клиента

            3/ при некоректно поведение от страна на клиента

4/ при неплатено капаро или стока ( поръчка на стойност над 500лв., за която се изисква плащане по банков път)

   3.При направена поръчка условията се запазват такива, каквито са в момента на поръчката.

4. Можете 24 часа в деня да извършвате заявки за поръчки, като получените преди 12 часа ще се обработват същия ден и Клиента ще бъде уведомен за статуса на поръчката чрез електронната поща. Поръчки направени след 12 часа ще се обработват на следващия ден или при налични количества в магазините на ЕТ ТОНИНСКИ'91, Клиента ще бъде уведомен за статуса и срока на доставка.

Поръчки получени през почивни дни и официални празници се обработват в първия работен ден след тях.

V. Условия и цена на доставка

   1. Поръчана стока се доставя на посочения от Клиента адрес за доставка, след получаване на потвърждение на посочения от Клиента телефон или електронна поща. При коректно направена поръчка и потвърждение от Клиента, стоката се опакова подходящо и се изпраща по куриер.

 1. Транспортните разходи, ако изрично не е упоменато друго, се заплащат от клиента при получаване на доставката, едновременно с цената на стоката (при плащане на стоки на стойност до 500 лв. с ДДС и наложен платеж)

  Доставката се извършва с куриер от 9.00 до 17.30 часа;
  Доставки не се извършват в Неделя и официални празници.

   3.Цената на куриерската услуга се определя от селището, където е адресът за доставка и теглото на поръчаните артикули. За продукти, които са със безплатна доставка не се включва цена за доставка, а само такса "Наложен платеж".

 1. Цените за доставка са в бълг.лева с включен ДДС.

 2.  Съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителят има право да върне стоката в срок на седем работни дни от датата на получаване на стоката. Разходи за доставка на стоката не се възстановяват, а само за продукта. За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката, да бъдат запазени официалните документи за покупка( фактура, касова бележка, гаранционна карта). Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно Закона за защита на потребителите и в този случай ЕТ ТОНИНСКИ'91 има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство. Транспортните разходи при връщането на продукта са за сметка на клиента.

Разходите по доставката се поемат от ЕТ ТОНИНСКИ'91 в случай, че е изпратена грешна стока.

5.  Методи на доставка: чрез куриер      

      Тъй като за Доставка  с куриер фирма ТОНИНСКИ'91 използва подизпълнители, то не носим отговорност за евентуално забавяне, за което предварително се извиняваме.

При форсмажорни обстоятелства е възможно забавянето на доставките или невъзможност за тяхното изпълнение. В този случай поръчката може да бъде предоговорена за времето на доставка.

   6. Срокове на доставка:

 • Поръчки направени до 12.00 ч. се изпълняват до два работни дни.

 • При поръчки на артикули, които не са налични или с недостатъчно количество в търговските обекти на ЕТ ТОНИНСКИ'91, срока на доставка следва да се доуточни с Клиента.

 • При останалите методи на доставка поръчките се изпълняват по График и Тарифа на куриерската фирма.

 • При форсмажорни обстоятелства поръчката и доставката допълнително се уточнява между клиента и магазина.

VІ. Гаранция, рекламация и връщане на продуктите

  1. Продуктите в сайта, които са с гаранционен срок се предават с " ГАРАНЦИОННА КАРТА". В нея са описани  дата на издаване и дата до която важи гаранцията, модел и сериен номер на изделието. За различните продукти има различен гаранционен срок и гаранционни условия, които са описани на "ГАРАНЦИОННА КАРТА".

  2. При рекламации на продукти в гаранционния им срок транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.

  3. При изпращане на гаранционна машина за ремонт до приемателния пункт - магазините на ЕТ ТОНИНСКИ'91, транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.

    *ЕТ ТОНИНСКИ'91 си запазва правото да не приеме констатацията на клиента, ако прецени, че основанието му за рекламация е неоснователно или е следствие на неправилна употреба от страна на клиента. ЕТ ТОНИНСКИ'91 уведомява клиента за становището си на посочения от него телефон или e-mail. 

VІІ. Права и задължения на клиентите

   1. Клиентът е длъжен да посочи валиден телефон, e-mail и адрес за доставка, да заплати цената на поръчаните от него стоки, както и определената сума за доставка, да получи поръчаните стоки, като осигури възможност за приемането им, да не прави фиктивни поръчки, да не дава неверни отзиви за даден продукт или друга невярна информация.

   2. Клиентът има право да получи поръчаните от него продукти, да се откаже от тях в срок от седем работни дни от датата на доставка, спазвайки изискванията на Закона за защита на потребителите.

   3.Клиента може да откаже приемането на стоката ако:

 • продукта, който е поръчал не отговаря на доставения

 • продукта е с нарушена опаковка или непълна окомплектовка 

VІІ. Права и задължения на ЕТ ТОНИНСКИ'91

    1. Права

        а/ да ограничава или изтрива некоректни потребители и клиенти

       б/ да променя Общите условия на магазина, цени, продукти, описание на продукти и др. без предварително уведомяване

        в/ да откаже поръчка

    2. Задължения:

        а/ да достави поръчаната от клиента стока

        б/ да има коректно отношение към клиента

        в/ да предостави необходимите документи относно продажбата и гаранцията на продукта

ІХ. Бонуси

 • ЕТ ТОНИНСКИ'91 предлага специални отстъпки на своите редовни клиенти.

 • При покупка на стоки на стойност над 1200 лв. с ДДС, получавате бонус под формата на материален рабат.

Х. Промоции

   1. Интернет-магазина предлага промоции на продукти, изразяващи се в отстъпка от цената, безплатна доставка, пакетни продукти и други. Тези продукти са недвусмислено указани и посочените промоции важат само за тях. При наличие на повече от една промоция, засягаща един и същ продукт, важи само една от отстъпките. Клиентът може да избере по-изгодната за него.

 

      За неуредени или не описани ситуации, се практикува разрешаване на същите между Администратора и Клиента в добронамереност и добър тон, удовлетворяващ и двете страни. При невъзможност същите се разрешават по съдебен ред, определен от законодателството на Република България.

Моля, преглеждайте периодично общите условия за настъпили промени.