И в шкафчето на домашния майстор, и в куфарчето на професионалиста ще открием този инструмент. Ъглошлайфът е задължителен уред, който е верен помощник заради възможността да бъде успешно пригоден в различни сфери от бита и работната среда.

Добре познатият „флекс”, както го наричат майсторите, се използва за рязане на твърди материали (метал и метални профили, дърво, керамика, PVC и други) и шлайфане на различни видове повърхности. Сред предложенията в нашия магазин ще откриете модели, които извършват тези основни операции, като трябва да имате предвид, че за рязане и за шлайфане се използват различни по вид дискове, както и мощности на различните видове ъглошлайфи. Важно е също така да обърнете внимание и на диаметъра на диска, който е описан в спецификите на всеки един продукт. В каталога на ToninskiTools ще откриете от най-малките ъглошлайфи с Ø 115, така и машини с размер на шлифовъчния диск от 230 мм.

Една от основните характеристики на ъглошлайфа е неговата мощност. Предложенията в нашия магазин варират в диапазона между 700 и 2600 W. В домашни условия приложими са и моделите с по-умерена мощност, докато за доста дейности, свързани със строителството, монтажите и ремонтите, професионалистите предпочитат по-мощни машини. Ъглошлайфите с мощност от 720 W са леки и удобни за работа със своето по-малко от 2 кг, докато инструментите по 2000 W надхвърлят 5 кг. Съответно по-масивните и по-мощни машини са предназначени и за по-голямо натоварване и по-продължителна работа.

В каталога на ToninskiTools преобладават електрическите ъглошлайфи, но също така можете да намерите акумулаторни варианти. Предимството на безжичните уреди е в това, че могат да бъдат използвани навсякъде. От друга страна, при кабелните варианти нямате ограничения във времето за работа, както и редуцирате риска тя да бъде прекъсната от изтощена батерия.

Ъглошлайфът е инструмент, който може да бъде от полза на всеки в домашни условия, но трябва да се спазват необходимите изисквания за безопасност. Всички наши уреди са снабдени със съответните предпазители, за да ви предпазват от острието на диска и от стружките, които се отделят при рязане или шлайфане. Силно препоръчително е да използвате и защитни средства като маска и ръкавици.