Мултифункционални инструменти

Ремонтните дейности не винаги включват големи проекти и тежки натоварвания. В много от случаите се изисква извършване на по-леки и по-специфични задачи. Поради тази причина американската компания “DREMEL” в продължение на години произвежда мултифункционални инструменти за деликатна изработка. Днес името на организацията е станала нарицателно за малки функционални устройства, които служат за обработка на всякакви материали и за всякакви дейности – шлайфане, гравиране, полиране, почистване и други. На практика, инструментите имат същите функции като останалите машини, с разликата, че са по-компактни на размер, което им позволява да обработват значително по-малки или тесни строителни елементи. Например, мултифункционалните машини DREMEL могат да изрязват по-тънки дървени или метални материали, да шлайфат метални плоскости или тръби с много малък диаметър, способни са да оформят дървени предмети. Не случайно, те се използват масово за изработването на деликатни украшения за дома или за направата на отличителни медали и трофеи. С други думи, те са основното средство за работа на мнозина представители на занаятчийския бизнес.
Всички мултифункционални инструменти се отличават с малките си корпуси. Това не означава, че не са удобни за използване, а напротив – те са изключително леки и гарантират удобен захват, който дава възможност за работа с висока точност. Освен това те разполагат с различни степени на работа, които функционират с различни обороти. Това е главната причина за тяхната мултифункционалност и за способността им ефективно да обработват твърди материали.
Мултифункционалните инструменти служат за всичко това, което останалите не могат да извършват. Те са създадени за работа с висока прецизност, като за целта използват малки на размер приставки и аксесоари. В каталога ни можете да откриете широка гама от модели, предназначени за различни цели. Към тях спадат уреди за шлайфане и полиране, устройства за гравиране, пистолети за силикон за лепене и дори мини горелки. Всички те са способни да улеснят завършването на деликатни работни дейности в дома.