Косачки за трева

Несъмнено наличието на градина има своите предимства и носи редица удобства. Но подобно на всяка друга част от жилището, тя също се нуждае от поддръжка. За целта се изисква градинска техника – специфични машини и инструменти, с които можем да скъсяваме и изрязваме растения. Косачките за трева са едни от всички тях. Ролята им е да поддържат нивото на градинската растителност в приемливи размери. Поради тази причина всички те разполагат с много остри сърповидни ножове, които се въртят с голяма скорост. От това, те са способни да изрежат стърчащите стръкове трева, веднага щом се докоснат до тях. Ножовете са прикрепени към самия корпус на машината, която също разполага с четири колела. Благодарение на тялото, изрязана трева не се разпръсква в различни посоки, а се събира в специален контейнер.
Съвременните косачки за трева включват редица функции, които улесняват извършването на косенето. Те се отличават с по-малко тегло, но същевременно са достатъчно стабилни за прецизна работа. Освен това те разполагат с ножчета, които позволяват достигане на трудно достъпни части на градината – покрай лехи, зидове и в самите краища на градината. По този начин косенето се извършва равномерно и се намалява риска от пропускане на зони от двора.
Косачките за трева се отличават с мощни задвижващи мотори, които са тихи и същевременно са енергоспестяващи. Днес на пазара са налични също и акумулаторни машини, които елиминират неудобството от наличието на кабел и замърсяването от изпаренията на гориво. Освен това, някои модели позволяват настройване на височината на косене на тревата. В toninski.com можете да намерите богат асортимент от косачки за трева и градинска техника. Предлаганите от нас модели са на световно доказани марки като Bosch и разполагат със забележителни характеристики.