Консумативи

Показване на 1–39 от 687 резултата

1 2 3 4 16 17 18

За да бъдат ефективни, всички инструмент използват помощни средства, които се считат за консумативи. Без тях някои от инструментите няма да бъдат толкова ефективни, а други напълно няма да могат да функционират. Консумативите включват редица приставки, аксесоари и накрайници, чиято роля в работния процес също е изключително важна. Изобилието от видове ремонтни дейности и инструменти е основната причина да се предлагат различни аксесоари. Списъкът е изключително дълъг и включва дискове за шлайфане и рязане, четки за полиране, адаптери, патронници, вериги за трион, зарядни устройства и други. Причината да се предлагат на пазара, е фактът, че с времето всички те подлежат на износване. Това може да доведе до значително намаляване на способностите на инструмента, като по този начин със сигурност ще се забави завършването на ремонтните дейности. Износването на компонентите също намалява безопасността по време на работа, което пряко застрашава здравето на работещия. Поради тази причина, в зависимост от интензивността на работа, е необходимо всички консумативи да бъдат сменяни периодично. Това включва смяна на свредла, битове, накрайници, дискове за ъглошлайфи, длета и т.н.
Всички консумативи са изключително важни и не трябва да се прави компромис с тяхното качество. Независимо дали използваният инструмент е от най-високо качество, без надеждни приставки или накрайници, той ще изгуби напълно своята ефективност. Това от своя страна ще доведе до редица неудобства, загуба на ценно време и дори контузии. Например, чрез правилно подбрани свредла лесно би могло да се пробие прецизно дупка; с качествен диск, използваният ъглошлайф безпроблемно ще изреже всеки един материал, а накрайниците от качествена стомана значително ще спомогнат за работата на винтовертите.
При нас можете да откриете богат асортимент от консумативи за инструменти, предназначени за всякакви цели. Без значение дали се нуждаете от аксесоари за професионални или любителски машини, а в каталогът ще намерите висококачествени елементи на достъпни цени.