Мултифункционални инструменти

Мултифункционалните инструменти са изключително полезни и същевременно могат да се използват както като електроинструменти за домашния майстор, така и като професионални инструменти. В едно куфарче могат да се открият уреди и приставки за разнообразни дейности, били те ремонтни или конструктивни.

Такива предлагаме и в магазина на Toninski Tools, като вариантите според възможностите на уреда и цената са изключително разнообразни.

1 2

Основни функции, които изпълняват мултифункционалните инструменти

Рязане

С уредите от марката Dremel могат да се режат материали като дърво, гипсокартон, пластмаса, при по-мощни модели – дори стъкло и метали.

Шлайфане и шлифоване

Заглаждането на грубите повърхности е сред основните сили на мултифункционалните инструменти.

Гравиране

Универсалните уреди разполагат с приставки и консумативи, които позволяват гравирането на различни символи деликатно върху твърди повърхности.
Инструменти от този вид са предпочитани и от ювелири.

Пробиване

Въпреки че бормашината е типичният уред за тази дейност, един мултифункционален инструмент също може да пробие дупки, обикновено с по-малки размери на бургиите и при обработка на неупорити повърхности.

Развиване и завиване

Както и при бормашините, мулти уредите могат да се използват за поставяне или изваждане на болтове и винтове. Приставките са не само от типа на отвертките, а има и ключове.

Водещата марка при мултифункционалните уреди е Dremel. Името е австрийско, като компанията е кръстена на създателя си, но той я основава в щата Уисконсин през 1932 г. Близо 90 години по-късно Dremel задава стандарта при въртящите и универсални уреди в световен мащаб, а в каталога на Toninski Tools ще откриете всички популярни модели на този бранд.

Изборът на подходящ мултифункционален инструмент зависи от предназначението му в битието или в професионалната среда.

Въпреки че повечето продукти са широкоспектърни, все пак е възможно в едно куфарче с инструменти да не получите всички изброени функции (или пък да получите други, които не са изредени тук).

Проверете какво предлага съответният модел, а ако имате колебания – свържете се с екипа на Toninski Tools, за да получите информация и ценни съвети.

Освен мултифункционални инструменти, в нашия магазин продаваме и всички необходими за целта приставки и консумативи, както и много други продукти. Уредите на Dremel са съпроводени със задължителна гаранция.