Ножици за ламарина

Ножиците за ламарина служат за изрязване на метални листове или профили. Този на пръв поглед обикновен уред е задължителна част от съвременните модерни инструменти, които се използват както за строителни и ремонтни дейности, така и при монтажни дейности и дребни поправки в бита.

Като разновидности, ножиците за ламарини могат да се класифицират по няколко признака:

–> Десни и леви. Не се обозначава задължително ръката, за която е предназначен инструментът. При десните ножици острието се намира от дясната страна, а при левите – от лявата. Да, при доста дейности видът на уреда съответства на опериращата ръка, но при прав дълъг срез например за лява ръка ще бъде по-удобна дясна ножица и обратно. Десните ножици за ламарина се изработват и заточват по такъв начин, за да изрязват десни радиуси в случаи, когато дъгата се изпълнява отляво надясно. Левите ножици изрязват по-прецизно радиуси отдясно наляво.

–> Прави и извити. Първият вид се използва за прави разрези, докато при инструментите със закривени остриета могат да се правят кръгли, криволичещи или фигурни разрези, а освен това служат за изравняване на ръбове.

–> Едношарнирни или с лостова предавка. Първият вариант е класическият, като при него се налага влагане на повече усилие, за да се постигне прецизност. Втората опция представлява подобрение на базовия принцип, при което вложените усилия в работата са значително по-малко.

В магазина на Toninski Tools се предлагат ножици, изработени от различни по вид стомана от високо качество. Ножовете се изработват от закалена и легирана стомана, което позволява самият инструмент да бъде много по-лек, в сравнение с аналозите си от предишни години. Моделите, които ще намерите при нас, са от утвърдените марки в бранша Bessey и Bellota. Изделията в нашия магазин са подходящи за изрязване на обикновена и поцинкована ламарина и метални листове, както и за PVC и сходни материали.

Ръкохватките са удобни и меки, а ножиците в нашия каталог са с пружинен и заключващ механизъм. Остриетата са произведени с микро назъбване, което допринася за по-добро сцепление и намалява риска от приплъзване.