Ъглошлайфи и инструменти за металообработване

1 2

Ъглошлайфите са универсални машини, които могат да бъдат полезни за редица ремонтни дейности. Това се дължи на факта, че дават възможност за прикрепяне на консумативи с различно предназначение. Те разполагат с издаден винт и фланец, по този начин аксесоарите и накрайниците се завиват или се закрепват към устройството. Едни от най-използваните консумативи са дискове и четки, които се предлагат в най-различни форми и характеристики. Благодарение на това, те са ефективни, както в изрязването и пиленето на твърди материали, така и в обработването на всякакъв тип повърхности. Ъглошлайфите се използват за рязане на метал, дървени материали, плочки, цимент, различни видове замазки и т.н. С подходящ диск или четка, електроинструментите могат да бъда използвани и за шлайфане или заостряне на повърхности, изработени от изброените материали.
Професионалните ъглошлайфи и инструменти за металообработване са произведени да издържат на изключително тежки натоварвания. Обикновено те разполагат с повече мощност и същевременно са устойчиви на агресивните условия на работната площадка. Моторите им са обвити със защитен слой, който ги предпазва от прах и прахови частици, вследствие от шлайфането или рязането. Те осигуряват високо ниво на безопасност по време на работа, тъй като повечето модели разполагат с иновационни системи за защита. За да могат да бъдат максимално ефективни, всички ъглошлайфи и машини за металообработване се изработват с ергономични корпуси, които осигуряват удобен захват. За целта, електроинструментите се предлагат с допълнителни ръкохватки, които спомагат за изрязване или шлайфане под наклон или на труднодостъпни части от работните помещения. Важно е да се има предвид, че използваните дискове или четки също играят ключова роля за надеждността на машините. За това, те също трябва да бъдат от най-високо качество.
Ефективността на професионалните ъглошлайфи е доказана. Тук имате възможност да откриете надеждни електроинструменти за обработване и рязане на различни материали за повърхности или подови настилки. Каталогът ни включва модели на световноизвестни марки, които са сред най-добрите в своя клас.