Перфоратори и къртачи

Перфораторите представляват електроинструменти за дълбочинно пробиване на различни по твърдост материали. Те са предназначени за ударно пробиване и къртене, което им два известно предимство пред останалите професионални инструменти. Всеки един модел разполага с механизъм, който използва електропневматични сили, за да осигури нужните удари. Благодарение на това, перфораторите се считат за най-ефективните електроинструменти, когато става дума за прецизно пробиване на бетон и други видове твърди материали. Към целите, за които се използват перфораторите, спадат още издълбаване на ниши в каменни стени, отнемане на излишен материал и т.н.
За разлика от перфораторите, къртачите служат за демонтажни работи като премахване на асфалт, плочки, цимент и други твърди строителни материали. Именно поради тази причина те са изключително тежки, за да могат да имат по-голяма сила на удара. Докато перфораторите използват едновременно въртене и удар, къртачите си служат единствено ударни движения. Поради тази причина те се отличават със своите по-високи мощности.
Подобно на другите видове техника, професионалните перфоратори и къртачи се отличават с факта, че са по-надеждни и осигуряват високо ниво на безопасност при ползване. Ефективността им се дължи на технологията, по която се изработват. Благодарение на висококачествените материали, с които се произвеждат, професионалните перфоратори и къртачи осигуряват значително по-висока експлоатационна продължителност и същевременно неутрализират по-добре вибрациите. Освен това те разполагат с повече мощност, която е основната причина те да са предпочитани от мнозина професионалисти и любители, за пробиване или разрушаване на твърди строителни материали. Моделите разполагат със здрави метални корпуси, които същевременно са ергономични. Така те са удобни за ползване и са устойчиви на работа, при екстремни условия
Професионалните перфоратори и къртачи са сигурно средство, за качествено извършване на ремонтите дейности. В нашия каталог можете да откриете широка гама от професионални модели, които се отличават със своите технически характеристики.