Пробивни и ударни бормашини

Пробивните машини и бормашини са най-често използваната техника за извършване на ремонтни дейности. Те намират широко приложение и се използват както от професионалисти в строителния бизнес, така и като електроинструменти за домашния майстор от любители.

Заради това, повечето големи производители разполагат с цяла продуктова линия, която се отличава със своите висококачествени електроинструменти – професионални пробивни бормашини. Всеки един професионалист или любител, който е използвал такава техника, е способен да изтъкне предимствата на професионалните машини. На първо място това е тяхната издръжливост.
Всички модели от професионалната линия са произведени да издържат на високите натоварвания на ежедневната употреба. Моторите им се изработват от висококачествени материали. Те са способни да работят на високи обороти в продължение на часове.

За какво се използват най-често професионалните дрелки/бормашини?

Най-често професионалните пробивни машини и бормашини се използват за пробиване на отвори, необходими за полагане на кабели, монтиране на рафтове за стени, контакти и дори на климатици. Списъкът с дейностите е изключително дълъг, което се дължи на функциите, които предлагат машините.

Повечето от тях разполагат с няколко степени на работа, като позволяват предварително да се избере най-подходящата за вида дейност. Благодарение на това, уредите се използват също за сглобяване на мебели, градински постройки и съоръжения и дори за бъркане на боя. За целта те могат да се съчетаят с редица приставки и накрайници, което е още една причина за тяхната универсалност.
Някои от тях имат допълнителна окомплектовка, като: ръкохватка, патронник със зъбен венец, комплект от свредла с различни размери, дълбочинен ограничител и т.н.

Високата надеждност на всички професионални дрелки се дължи и на техните корпуси. Те се изработват от висококачествена неръждаема стомана, което ги прави устойчиви на продължителна работа. Освен това, те позволяват ползване на открито, като не се влияят от външната среда и са ефективни дори при минусови температури. Но наличието на здрави корпуси не е за сметка на тяхното тегло.

Почти винаги професионалните бормашини превъзхождат своите конкуренти със своята ергономичност. Това не означава само, че са по-удобни при използване, но и че гарантират по-висока сигурност за работещия. По-добрият захват намалява риска от изпускане или отклоняване на функциониращата машина, което може да доведе до инциденти.
Професионалната пробивна и ударна бормашина гарантира висока сигурност, тъй като разполага със защитни системи.

Някои модели се отличават с механичен предпазен съединител, който улеснява управлението на машината. Професионалните инструменти могат да включват и защита от повторно стартиране при внезапно прекъсване на електрозахранването, автоматично блокиране на мотора при засядане на свредлото и други. Те не само защитават домашния или професионален майстор, но и предпазват самото устройство от прегряване на мотора или разтапяне на компонентите му.

Без наличието на подходящи инструменти е невъзможно завършване на какъвто и да е било ремонт. Те трябва да бъдат от най-високо качество, за да може и ремонтът да бъде качествен. Поради тази причина ние предлагаме професионалните пробивни бормашини, които се отличават с висока производителност. Всеки един модел, който предлагаме е на доказани марки, лидери на световния пазар.