Прободни триони

Когато става дума за дървообработване, прободните триони са едни от най-използваните инструменти. Най-често те служат за рязане и оформяне на дървени материали, като за целта използват различни вид ножчета за прободен трион. Благодарение на тях машините са ефективни в обработката на дърво с различна дебелина и плътност. За по- голямо улеснение се предлагат приставки за машините, които са способни да пробият и по твърди материали. Така прободните триони биха могли да се използват и за изрязване на гипсокартон, фибростъкло и дори стомана. Това е главната причина прободният трион на Bosch да e неизменна част от инструментариума на всеки майстор.

Макар приставките да са ключов фактор за рязането на твърдите и плътни строителни материали, пробивните триони не биха били ефективни без своите отличителни качества. Високо мощните им мотори придават на машините значително повече бързина и сила за рязане, което е основната причина те да се използват за обработка на редица строителни материали и дървени повърхности. Мултифункционалността на прободните триони се дължи и на факта, че повечето модели разполагат с няколко степени за скорост. Това не е от значение, когато се обработва дърво. Но в случаите, когато се изрязват метални предмети, наличието на няколко скорости е голямо предимство. По-бавната скорост придава на устройството прецизност на рязане на металите, от което може да зависи успешното завършване на ремонтните дейности. Освен това, по този начин машините са маневрени и са способни да сменят посоката на рязане. В допълнение, те притежават удобни корпуси, които позволяват инструментите да бъдат управлявани лесно, дори с една ръка.

Много често прободните триони и инструментите за дървообработване са от изключителна необходимост за всеки майстор-любител. В каталога ни сме включили надеждни инструменти, които разполагат със забележителни технически характеристики и функции. Предлаганите от нас модели са гаранция за качество, тъй като са производство на световно доказани компании.