Винтоверти и ударни гайковерти

Макар да работят на различен принцип, винтовертите и ударните гайковерти се използват за една и съща цел – завиване или отвиване на болтове, гайки и всякакъв друг тип крепежни елементи. Те са широко използвани, не само от професионалисти, но и от любители в домашни условия. Двата типа инструменти се отличават със специфични технически характеристики, които им дават редица предимства. Винтовертите са по-универсалният от двата типа, като позволяват да се използват по-голям брой приставки и накрайници. Това значително разширява дейностите, които могат да бъдат извършвани с тях. Това, с което се отличават професионалните винтоверти, е фактът, че те могат да служат за пробиване на дупки. Поради тази причина, за повечето модели се предлагат по-мощни и иновативни батерии, които да могат да издържат повече при работа. Професионалните винтоверти разполагат с превключвател на оборотите и дори функция за ударно пробиване и завиване. Техническите им характеристики не оставят никакви съмнения, че машините са универсални инструменти.
Професионалните ударни гайковерти са най-ефективните инструменти, когато става дума за отвиване на заяли болтове или видии. Освен това, те служат и за затягане на крепежните елементи и обикновено са най-добрите за целта. Главната причина за тяхното предимство се крие във факта, че разполагат с по-голям въртящ момент и използват ударни движения. По този начин те са способни да затегнат крепежен елемент в твърди материали, значително по-бързо и ефективно, в сравнение с останалите инструменти. В допълнение, техните размери са по-малки, което позволява те да бъдат използвани в по-тесни и неудобни пространства. Именно поради тази причина професионалните ударни гайковерти са неизменна част от инструментариума на мнозина домашни и професионални майстори.
В нашия каталог можете да откриете широка гама винтоверти и ударни гайковерти, които се отличават със своята висока функционалност. Предлаганите от нас инструменти са на световно признати марки и са сред лидерите в своя клас.