Работни ръкавици

Защо е важно да се използват работни ръкавици от всеки майстор?

Сигурността е от първостепенно значение, когато работим с различни видове инструменти, особено с пробивни и режещи. Това отговаря най-бързо на въпроса защо използването на работни ръкавици трябва да се приема изключително сериозно от всеки майстор.

Действително, голяма част от уредите в магазина на Toninski Tools разполагат с вградени защитни механизми, които се включват като предпазна мярка, за да се избегне както повреда на материали и повърхности, така и нараняването на работещия. И все пак покриването на дланите означава, че при евентуален инцидент острието или бургията няма да срещне директно тъканта.

Освен това, използването на работни ръкавици защитава и кожата от нежелани дразнения, които могат да бъдат предизвикани от прах, стружки, искри и т.н. Когато се отделя дълго време за работа с ударна бормашина или флекс, например, откритите части на тялото са изложени на по-сериозни предизвикателства и кожата в тези участъци освен че се замърсява осезаемо, се и захабява по-бързо. Да, това не е фактор, който притеснява голяма част от мъжете, но все пак и тази подробност има значение.

Да не забравяме и удобството

Да сложим работни ръкавици, докато пробиваме или режем, ни дава и още едно предимство. Нерядко при усилен физически труд дланите ни започват да се потят, а това се отразява на стабилното захващане за ръкохватката на съответния инструмент.

При използване на ръкавици това неудобство се елиминира. А и външната материя на доста от моделите е грапава или създадена така, че да не позволява изплъзване. По-стабилно и по-сигурно – това са две достатъчно добри причини да покриете ръцете си по време на работа.

Освен всичко друго, покупката на работни ръкавици изобщо не натоварва бюджета. Един чифт дори от най-скъпите налични в магазина на Toninski Tools струва под 10 лева, така че разходът е минимален.